Om de cirkel rond te krijgen werken we ook aan mindset bij Lijn.

 

Afvallen heeft eigenlijk niets met een dieet te maken. Pas als de ‘knop in je hoofd’ om is, ben je in staat om gezonder te leven en anders (gezonder) te eten. En dan ga je afvallen. Omdat je anders bent gaan denken, ga je ook anders eten.

Maar hoe zet je de knop in je hoofd om? Dat heeft allemaal te maken met je mindset, de gedachten in je hoofd.

 

Je mindset is je denkstijl. De overtuigingen die je hebt. Vaak onbewust. En dat maakt het juist zo lastig. Want vrijwel alles gebeurt onbewust  (je lichaam vraagt om snelle snacks, jij reageert met chips of koek en denkt er nauwelijks over na).

 

Maar met de juiste mindset, wordt gezond eten en leven ineens veel gewoner. En ga je juist nadenken of je wel echt die ongezonde snack wilt eten.

 

Lijn gaat verder dan alleen mindsetting. We gaan uitbreiden met pilates en meditatie, om er zo nog meer de kracht van de vrouw uit te halen.

 

Lees hier mee met verschillende mind items 

HERKEN JE GEDRAG

Eten is overal en makkelijk verkrijgbaar. Helaas is het aanbod vaak ongezond en de porties te groot.  Of je nu op straat loopt of in de supermarkt, de kans is groot dat je allerlei soorten verleidingen tegenkomt.  Er wordt hier over obesogene omgeving gesproken. Dat betekend dat de omgeving zo is ingericht dat het mensen stimuleert om vaak en veel te eten en daarnaast weinig te bewegen. Op deze manier werk je obesitas in de hand.

Lees meer »

GEZONDHEID

Iets wat ik vroeger altijd heel lastig vond (nu nog wel een beetje hoor), was het bewaken van mijn eigen grenzen.Op de eerste plaats, het aanvoelen ervan.Wanneer was het teveel? Wanneer kon ik beter wel even een stapje terug doen? Of eens nee zeggen tegen een afspraak. Wanneer moest ik niet zo zeuren en me er gewoon overheen zetten? Dat voelde ik moeilijk aan.En op de tweede plaats, op het moment dat ik het wél aanvoelde, er dan ook naar luisteren!Want ik wílde zoveel! Zoveel doelen, plannen en dingen om te doen nog. Ook wilde ik anderen niet teleurstellen, want een afspraak kan je toch niet afzeggen? Dus hopsakee, niet zeuren, gewoon doorgaan!Grenzen? Wat waren dat?Gelukkig kan ik daar nu veel beter mee omgaan! (Zeker niet altijd perfect hoor, ik ben ook maar een mens)Maar ik weet dat het bewaken van je grenzen voor zoveel vrouwen lastig is! Ik hoor het ook keer op keer van de vrouwen die ik coach.Ze doen teveel.Willen teveel.Staan vaak voor anderen klaar.Maar nemen te weinig tijd voor zichzelf.Ze zetten zichzelf niet op 1.Voelen zich geleefd.En héél vaak heeft dat ook een effect op hun eetkeuzes (meer snaaien, snoepen en eten)Dit is dus wel een onderwerp wat belangrijk is. Wat ik zo vaak hoor en zie, met alle (negatieve) gevolgen van dien.Moe zijn.Geen rust ervaren.Eetkeuzes die frustreren. Te veel eten.Geleefd voelen.Noem maar op.Is dit iets wat je bij jezelf herkent? Wat kun je

Lees meer »