Lijn - Afslankstudio
Lijn - Afslankstudio

Afvallen met goede voeding - Slinc

Slinc

Slinc is een afslankprogramma op basis van normaal eten met een aanvulling van voedingssupplementen. Regelmatig en voedzaam eten verhoogt je stofwisseling en daarmee ook je (vet) verbranding. Het programma kent 3 fasen: Afslanken, Stabiliseren en Balans. Je bereikt met Slinc. niet alleen je streefgewicht, je leert ook hoe je op gewicht kunt blijven.

Fase 1: Afslanken

Je eet in Fase 1 producten die je gewoon in de supermarkt koopt. Crackers, beleg, fruit, groente, vlees, vis, zuivel etc. Normaal eten dus en geen maaltijdvervangers. Je hebt zes eetmomenten per dag, dus je eet om de 2 tot 2,5 uur. Door regelmatig over de dag voedzaam te eten blijft je bloedsuikerspiegel het meest stabiel. Hierdoor heb je langer een verzadingsgevoel, hoef je minder grote porties te eten en voel je je fitter.

Je vindt alle informatie die je nodig hebt om te starten in het begeleidende boekje. Benieuwd hoe een eetdag eruit ziet en wat je allemaal mag eten? Download de gratis app Slinc. Je volgt Fase 1 Afslanken tot je je streefgewicht hebt behaald.

 

Fase 2: Stabiliseren

Zodra je je streefgewicht hebt behaald in Fase 1 bouw je het programma af naar Fase 2 Stabiliseren. Je hoeft niet meer af te vallen, dus je mag ook meer verschillende voedingsmiddelen. Light en magere producten worden vervangen door halfvolle producten. Daarnaast mag je in het weekend weer kiezen voor lekkere dingen. Je volgt deze fase 3 maanden.

Wat eet je?
Afslanken vereist motivatie en discipline en het is niet altijd even makkelijk om dat continue goed vol te houden. Maar voor velen begint nu de echte uitdaging: op gewicht blijven. Betekent dat dat je nooit meer iets lekkers mag? Niet meer snoepen, geen gebak, geen friet, geen wijntje?

Nee, absoluut niet! Je hoeft nu niet meer af te vallen, dus je mag af en toe ook weer eens wat lekkers eten en niet alles hoeft meer light of mager te zijn. Heel fijn, maar ook heel spannend en eng. Want je wilt de kilo’s die je bent afgevallen niet meer aankomen. 

In Fase 2 ga je Stabiliseren. Tijdens deze fase gelden ‘6 gouden regels’ en houd je je aan het opgestelde ‘basis eetprogramma’ dat bestaat uit 1500 calorieën per dag als vrouw, 2000 calorieën per dag als man. Om goed op gewicht te blijven, eet je in de ochtend nog steeds de crackers in combinatie met de Slinc. Shaper en Slinc. Fit ter ondersteuning.

Begeleidend boekje
In het bijhorende begeleidend boekje van Fase 2 Stabiliseren vind je alle informatie terug over de 6 gouden regels, het basis eetprogramma, waar je op moet letten etc. Het gaat niet alleen over voeding, maar ook hoe je anders leert omgaan met eten. Fase 2 geeft inzicht in de nodige gedragsverandering, mentaliteit en denkwijze om je gewicht stabiel te houden op langere termijn.

Hoe lang?
Je volgt Fase 2 voor 3 maanden. Daarna vervolg je met Fase 3 Balans.

 

Fase 3: Balans

Je eindigt in het Balans eetprogramma in Fase 3 dat bestaat uit gemiddeld 2000 kcal voor een vrouw en 2500 kcal voor een man. Je mag in deze fase alles eten en toch blijf je op gewicht. Klinkt ongelooflijk? Unbelievable but so true. Daarom is er vooral veel aandacht voor de mentale verandering.

Wat eet je?
Fase 3 Balans is de laatste stap die je moet zetten, vooral in het mentale proces om je gewicht te behouden. Hoe komt het dat je afvalt en dan toch weer aankomt? Waar ga je toch elke keer de mist in? Je zet een laatste stap in gedragsverandering, een andere mentaliteit en denkwijze. Het belangrijkste leerpunt in deze stap is
weer durven eten: voldoende eten, maar ook de producten eten waar je al die jaren ‘nee’ tegen gezegd hebt ‘omdat je ze niet mag’. 

Je eindigt in Fase 3 met het ‘balans eetprogramma’ dat bestaat uit 2000 calorieën per dag als vrouw, 2500 calorieën per dag als man. Je eet nu weer halfvolle en misschien zelfs soms wel volvette producten. Je mag in deze fase alles eten en toch blijft je op gewicht. Dit klinkt je nu nog onwerkelijk in de oren, maar het zal uiteindelijk de oplossing zijn voor je eeuwige gevecht tegen de kilo’s!

 
Supplement
Om je lichamelijk te ondersteunen om goed in balans te blijven en daarmee op gewicht te blijven, is er in Fase 3 de aanvulling van de Slinc. Balance een ondersteuning van groene thee Matcha. Deze anti oxidant geeft een boost aan je stofwisseling en vetverbranding. Tevens vermindert het de eetlust en ondersteunt het daarmee gewichtsbehoud.

Begeleidende boekje
In het bijhorende begeleidend boekje van Fase 3 Balans staat alle informatie die je nodig hebt. Een de laatste stap in voeding, maar vooral ook mentaal. Denk aan valkuilen als stress, verdriet, verveling en gemakzucht. Maar ook ‘gevaren’ als vakanties en/of feestdagen komen aan bod.

 

Hoe lang?
Je volgt Fase 3 Balans 7 weken. Je kunt daarna de Slinc. Balance uiteraard blijven gebruiken ter ondersteuning.

 

Voedingssupplementen

Tijdens Fase 1 Afslanken en Fase 2 Stabiliseren is er een aanvulling van de Slinc. Shaper en Slinc. Fit. Afvallen met een aanvulling van aminozuren zorgt ervoor dat je vet verliest en geen spiermassa. Eiwitten zorgen er tevens voor dat je een langer verzadigingsgevoel hebt. Met de Slinc. Fit krijg je alle nodige vitaminen en mineralen binnen. Tijdens Fase 3 Balans is de aanvulling van Slinc. Balance om beter op gewicht te blijven.

 

Kookboek Slinc.

Wil jij wat meer inspiratie voor het koken in de avond? Het Slinc. kookboek Slank & Gezond heeft 14 heerlijke recepten die helemaal Slinc. proof zijn. Alle maaltijden zijn tussen de 550-650kcal én voedzaam tegelijk. Je kunt alle recepten in het kookboek gebruiken tijdens Slinc. Fase 1 Afslanken.

 

Gratis Slinc. app

Download de gratis Slinc. app. Sta je in de supermarkt, heb je het boodschappenlijstje meteen bij de hand. Maar je kunt er ook je gewicht ingeven, herinneringen instellen voor het innemen van je supplementen, je hoeveelheid water drinken bijhouden etc. Alles voor een positieve motivatie om het goed vol te houden!

 

My way of life

Naast de gratis Slinc. app is er tevens ondersteuning in je mentale proces met het dagboek My way of Life, je eigen persoonlijke, interactieve leerboek.